Business & Finance Τετάρτη 31/07/2024, 11:34
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζική ανάκαμψη με μοχλό την Πειραιώς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζική ανάκαμψη με μοχλό την Πειραιώς

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών που παραβλέπουν προς το παρόν την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, εστιάζοντας περισσότερα στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τόσο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη όσο και την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.470,16 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,66% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,06% στθς 1.291,27 μονάδες με στήριγμα κυρίως τη μετοχή της Πειραιώς μετά την ανακοίνωση ιστορικού ρεκόρ κερδοφορίας στα 333 εκατ. ευρώ το 2ο τρίμηνο με 0,26 ευρώ κέρδη ανά μετοχή, αυξημένα 42% ετησίως.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Πειραιώς, της Autohellas και της Τιτάν. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Η αγορά έχει στραμμένο βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις σε επιλεγμένους τίτλους.

Η θερινή ραστώνη προκαλεί υποχώρηση των συναλλαγών, ενώ η αβεβαιότητα του διεθνούς περιβάλλοντος και η απειλή επιδείνωσης της κρίσης στη Μ. Ανατολή οδηγούν σε αυξηµένη νευρικότητα, όπως επισηµαίνει ο Δηµήτρης Τζάνας, σύµβουλος επενδύσεων της Κύκλος Χρηµατιστηριακή στην «Καθημερινή». Ως αποτέλεσµα, έχουν κάνει την εµφάνισή τους πτωτικά χάσµατα στο γράφηµα του Γενικού Δείκτη, µε τους διαχειριστές να επιστρατεύουν καθηµερινά διαφορετικές παλέτες δεικτοβαρών τίτλων για να επαναφέρουν τον Γενικό Δείκτη σε αξιοπρεπές κλείσιµο στις δηµοπρασίες. Ετσι, το Χ.Α. συνεχίζει τη συσσώρευση µε µικρό εύρος διακύµανσης λίγο πάνω από τις 1.460 µονάδες, εν αναµονή του θετικού καταλύτη που θα τον οδηγήσει στην υπέρβαση των 1.487 µονάδων, του σηµαντικότερου ορίου αντίστασης στην πορεία του για την πραγµατοποίηση νέου υψηλού για το τρέχον έτος, τονίζει ο αναλυτής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Διατηρούν το μομέντουμ – Πληθωρισμός και εταιρικά στο επίκεντρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News