Business & Finance Τετάρτη 31/07/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Διατηρούν το μομέντουμ – Πληθωρισμός και εταιρικά στο επίκεντρο

Ευρωαγορές: Διατηρούν το μομέντουμ – Πληθωρισμός και εταιρικά στο επίκεντρο

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές την Τετάρτη εν αναμονή της ανακοίνωσης της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ενώ συνεχίζεται ο καταιγισμός εταιρικών αποτελεσμάτων. Την ίδια ώρα, άνοδο καταγράφουν και οι τιμές του πετρελαίου μετά την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή λόγω της δολοφονίας του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Tο αργό πετρέλαιο WTI ενισχύεται 1,89% στα 76,12 δολάρια και το μπρεντ 1,67% στα 79,94 δολ.

O πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,99%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,82%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,08% και ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,23%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,38%. 

Η μετοχή της HSBC σημειώνει άνοδο 2%, αφού η τράπεζα κατέγραψε μικρή μείωση των κερδών προ φόρων το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά παρ’ όλα αυτά ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ ανακοίνωσε επίσης την επαναγορά μετοχών ύψους 3 δισ. δολαρίων.

Ο γίγαντας της αθλητικής ένδυσης Adidas ενισχύεται μετά την καταγραφή τριμηνιαίας αύξησης 19% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις, αν και η πτώση της σειράς Yeezy που ίδρυσε ο Kanye West συμπαρέσυρε τις επιδόσεις της Βόρειας Αμερικής.

Η μετοχή της ολλανδικής εταιρίας κατασκευής εξαρτημάτων για ολοκληρωμένα κυκλώματα ASML καταγράφει άλμα 8% καθώς εξαιρείται από νέα αμερικανική απόφαση για τις εξαγωγές.

Σχετικά με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων υποδηλώνει ότι η αύξηση των τιμών θα παραμείνει σταθερή στο 2,5% τον Ιούλιο. Χθες, εξάλλου, ανακοινώθηκε ανάπτυξη 0,3% το δεύτερο τρίμηνο, ελαφρώς υψηλότερη από την αναμενόμενη.

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την Πέμπτη. Πιο σημαντικό θα είναι το guidance που θα δώσει με τις αγορές να αποτιμούν επί του παρόντος 100% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Στην Ασία, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 0,25% από το προηγούμενο εύρος 0% έως 0,1% και ανακοίνωσε ένα σχέδιο μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News