Business & Finance Τρίτη 30/07/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση άνω του 1% για τον Nasdaq – Oι επενδυτές πώλησαν big tech

Wall Street: Πτώση άνω του 1% για τον Nasdaq – Oι επενδυτές πώλησαν big tech

Μεικτές τάσεις επικράτησαν και στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με το δείκτη S&P 500 να καταγράφει απώλειες ακολουθώντας την πτώση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, εν αναμονή των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς. Βεβαίως, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Ουάσιγκτον, καθώς η Φέντεραλ Ριζέρβ έχει ήδη ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίασή της. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5% κλείνοντας στις 5.436,44 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,28% στις 17.147,42 μονάδες. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 203,40 μονάδες ή 0,5% στις 40.743,33 μονάδες. 

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε περισσότερο από 7%, ενώ της Microsoft  0,7%. Πτωτικά κινήθηκαν και άλλα μεγάλα ονόματα από τον τεχνολογικό κλάδο, μεταξύ των οποίων Amazon, Netflix και Apple. 

Πρόκειται για πολύ σημαντική εβδομάδα όσον αφορά τα αποτελέσματα των big tech. Η Μicrosoft αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Wall Street. Η Meta, η Amazon και η Apple θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους Τετάρτη και Πέμπτη. 

Μέχρι στιγμής, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων έχει αποδειχθεί ισχυρή. Από τα περισσότερα από 230 ονόματα του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

«Βλέπουμε τον ρυθμό αύξησης των κερδών να διευρύνεται. Όσον αφορά στην κερδοφορία των τεχνολογικών εταιρειών, ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Εάν υπάρξει κάποια απογοήτευση από τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, θα δούμε τις μετοχές να υπαναχωρούν. Και είμαστε έτοιμοι για μία διόρθωση της αγοράς», αναφέρει η Μόνα Μαχάτζαν, στρατηγικός αναλυτής της Edward Jones. 

Στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ θα σηματοδοτήσει τον χρόνο και τον αριθμό των επιτοκιακών μειώσεων που αναμένεται τους επόμενους μήνες. Οι traders δίδουν μία πιθανότητα 100% για μείωση των επιτοκίων στο Σεπτέμβριο. 

Η μετοχή της CrowdStrike υποχώρησε  περίπου 10% από τη στιγμή που η Delta Airlines προσέλαβε τον δικηγόρο Ντέιβιντ Μπόιες για αποζημίωση από το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσαν τα συστήματα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας. Η μετοχή της CrowdStrike έχει υποχωρήσει περισσότερο από 40% τον Ιούλιο, στην χειρότερη μηνιαία επίδοση όλων των εποχών. 

Η Merck υποχώρησε 10% καθώς οι εξασθενημένες προοπτικές για την εταιρεία επισκίασαν τα ισχυρά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Η Procter & Gamble απώλεσε 4,8% της αξίας της αφότου τα έσοδα υποχώρησαν περισσότερο του αναμενομένου, εξαιτίας της υποτονικής ζήτησης στην Κίνα. 

 

 

moneyreview.gr

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
MHT
arrow-top