Business & Finance Τρίτη 30/07/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος του STOXX 600 με στήριγμα τον κλάδο κατασκευών

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος του STOXX 600 με στήριγμα τον κλάδο κατασκευών

Ανοδικά κινήθηκαν κατά το πλείστον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη σημερινή συνεδρίαση, χάρη στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου σε διάφορους κλάδους, με το βλέμμα όλων στραμμένο στην Φέντεραλ Ριζέρβ που ολοκληρώνει αύριο Τετάρτη τη διήμερη συνεδρίασή της. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,5%, ενώ ο δείκτης για την Ευρωζώνη ενισχύθηκε 1,2%. 

Η μετοχή της Intesa Sanpaolo έκανε άλμα 3,5% από τη στιγμή που η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας αναθεώρησε ανοδικά τις προοπτικές για την κερδοφορία της, παρουσιάζοντας καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και σηματοδοτώντας ότι θα ανταμοίψει τους επενδυτές. 

Ο κλάδος κατασκευών και πρώτων υλών ενισχύθηκε 1,3% με την ισπανική κατασκευαστική εταιρεία ACS να σημειώνει κέρδη άνω του 4% καθώς ανακοίνωσε καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου αυξημένα κατά 8%.        

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% στο δεύτερο τρίμηνο, με τη γερμανική οικονομία ωστόσο να συρρικνώνεται 0,1%, γεγονός που αντισταθμίστηκε από τις ισχυρές επιδόσεις των υπόλοιπων μεγάλων οικονομιών. Οι προοπτικές ωστόσο προδιαγράφονται πιο απαισιόδοξες για την υπόλοιπη διάρκεια του έτους. 

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην αυριανή συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ, η οποία αναμένεται να δώσει σήμα για μείωση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο, αφήνοντας αμετάβλητα τα επιτόκιά της. 

Η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζει την Πέμπτη και οι θέσεις της αγοράς διίστανται για το εάν θα ανοίξει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων. 

Επίσης, η μετοχή της Novo Nordisk ενισχύθηκε 1,4% καθώς η δανική εταιρεία φαρμάκων παρουσίασε έρευνα που δείχνει ότι το Ozempic περιορίζει και τον αντίκτυπο των προϊόντων καπνού στην υγεία στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. 

Από τους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,49%, με τον γαλλικό  CAC 40 να κερδίζει 0,42%. Ο βρετανικός FTSE 100, αντίθετα, υποχώρησε κατά 0,22%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,79%.

 

moneyreview.gr 

 

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News