Business & Finance Τρίτη 30/07/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Περιορισμένα κέρδη στη Wall Street – Εταιρικά αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

Περιορισμένα κέρδη στη Wall Street – Εταιρικά αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

Με μικρά κέρδη άνοιξαν σήμερα οι συνεδριάσεις στα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς ο επενδυτικός κόσμος δείχνει να έχει «χωνέψει» τα εταιρικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Τώρα, η προσοχή στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), όπου αναμένεται ευρέως πως θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, δίνοντας όμως κάποια κατεύθυνση για την πορεία της νομισματικής πολιτικής από τον Σεπτέμβριο.

Ενόψει ενός νέου γύρου σημαντικών εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, μεταξύ αυτών και της Microsoft, ο Dow Jones άνοιξε με ήπια άνοδο 103 μονάδων ή 0,3%, ο S&P 500 με άνοδο 0,2% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με +0,4%.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση 6% της μετοχής της CrowdStrike, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας, η οποία ευθύνεται για το μαζικό blackout που έπληξε αεροδρόμια, νοσοκομεία και πολλούς ακόμα φορείς διεθνώς πριν μερικές ημέρες. Η πτώση ήρθε αφότου η αμερικανική αεροπορική Delta προσέλαβε δικηγόρο, προκειμένου να διεκδικήσει αποζημίωση για τις ζημίες από τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Στον τομέα των φαρμακευτικών εταιρειών, η μετοχή της Merch υποχώρησε κατά τουλάχιστον 3%, αφότου ανακοίνωσε χαμηλότερο guidance από το προσδοκώμενο για το 2024. Απεναντίας, η μετοχή της Pfizer ανέβηκε κατά 0,5% χάρη σε υψηλότερα κέρδη και έσοδα από το προσδοκώμενο, με την εταιρεία να αναβαθμίζει το guidance της.

Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στη Fed, καθώς η διήμερη συνεδρίαση του Ιουλίου έχει ήδη ξεκινήσει. Traders, οικονομολόγοι και παράγοντες της αγοράς προβλέπουν ότι θα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Ελπίζουν όμως παράλληλα, ότι ο επικεφαλής, Jerome Powell, θα δώσει κάποιο σημάδι για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες, καθώς τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού έχουν δείξει σαφή πτωτική τάση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News