Business & Finance Τρίτη 30/07/2024, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδος με μοχλό τα εταιρικά κέρδη

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδος με μοχλό τα εταιρικά κέρδη

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με κέρδη την Τρίτη με τα εταιρικά αποτελέσματα να συνεχίζουν να κυριαρχούν, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,39% με τους περισσότερους τομείς να βρίσκονται στο πράσινο.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,43%, με τον γαλλικό  CAC 40 να κερδίζει 0,48%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,37% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,5%.

Οι μετοχές της Standard Chartered σημειώνουν άλμα 5,5% αφού η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επαναγορά μετοχών όλων των εποχών, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, και αναθεώρησε ανοδικά τις προοπτικές της στα αποτελέσματα εξαμήνου.

Η μεγάλη πετρελαϊκή BP σημείωσε άνοδο 2,7% μετά την αύξηση του μερίσματός της, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Αντιθέτως, η μετοχή της ποτοποιίας Diageo σημειώνει πτώση 8% ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Οι μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών σημείωσαν πτώση 0,7% καθώς μειώθηκαν οι τιμές των βασικών μετάλλων.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed και στην αυριανή της απόφαση νομισματικής πολιτικής με τα στοιχήματα της αγοράς να δείχνουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία συνεδρίαση πριν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της BoE για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη. Η απόφαση για το αν θα μειωθούν τα επιτόκια ή θα διατηρηθούν σταθερά θεωρείται ότι είναι στην κόψη του ξυραφιού, μολονότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει φτάσει στον στόχο 2% της BoE τους τελευταίους δύο μήνες.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News