Business & Finance Δευτέρα 29/07/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Οριακά κέρδη για S&P 500 και Nasdaq – Σε αναμονή οι επενδυτές

Wall Street: Οριακά κέρδη για S&P 500 και Nasdaq – Σε αναμονή οι επενδυτές

Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη Wall Street, η οποία προετοιμάζεται για μία άκρως «γεμάτη» εβδομάδα με στατιστικά στοιχεία, εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,08% για να κλείσει στις 5.463,54 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 17.370,20 μονάδες με άνοδο 0,07%. Ο Dow Jones έκλεισε ωστόσο με απώλειες 49,41 μονάδων ή 0,12% στις 40.539,93 μονάδες. 

Η μετοχή της On Semiconductor ενισχύθηκε 11,5%, από τη στιγμή που ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα, αποτελώντας τη μετοχή με την καλύτερη επίδοση στο δείκτη S&P 500. Κέρδη 5,6% παρουσίασε και η Tesla, αφού η Morgan Stanley πρόβαλε τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως κορυφαία επιλογή της. 

Τα κέρδη των κορυφαίων τεχνολογικών αυτή την εβδομάδα θα καθορίσουν εάν οι μετοχές τεχνολογίας μπορούν να ανακάμψουν από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Η Microsoft, η Μeta, η Apple και η Amazon θα ανακοινώσουν αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου τις επόμενες ημέρες. 

Κομβικό σημείο θεωρείται και η συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρη. Δεν αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων από το σημερινό 5,25% έως 5,50%, όμως οι traders θα αναζητήσουν σημάδια για το εάν πρόκειται να κάνει κίνηση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. 

«Μία αγορά σε κίνηση έχει την τάση να παραμένει σε κίνηση και αυτό είναι που ενθαρρύνει τους επενδυτές σε αυτό το σημείο», ανέφερε ο στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research Σαμ Στόβαλ. 

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα ταραχώδης για τη Wall Street, παρότι πρς το τέλος κατάφερει να μαζέψει τις απώλειες: ο S&P 500 υποχώρησε 0,8%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,1%. Ωστόσο, ο Dow Jones εμφάνισε στην εβδομάδα κέρδη 0,85% και ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 ενισχύθηκε 3,5%. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News