Business & Finance Δευτέρα 29/07/2024, 21:02
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Τα hedge funds πωλούν βιομηχανικές μετοχές

Goldman Sachs: Τα hedge funds πωλούν βιομηχανικές μετοχές

Τα αντισταθμιστικά ταμεία ξεφορτώνονται γρήγορα τα στοιχήματά τους σε βιομηχανικές μετοχές και στρέφονται σε άλλες γωνιές της αγοράς που είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε εμπορεύματα, όπως ενέργεια και πρώτες ύλες, εν μέσω γεωπολιτικών κινδύνων και ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομίας σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Η βιομηχανία ήταν ο κλάδος με τις περισσότερες καθαρές πωλήσεις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση της Goldman Sachs. Πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κίνδυνος ρευστοποιήσεων σε όρους δολαρίου από τις 11 Ιουλίου ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί σε διάστημα δύο εβδομάδων, ανέφερε η έκθεση.

Goldman Sachs prime brokerage desk
Goldman Sachs prime brokerage deskSource: Goldman Sachs prime brokerage desk

Τα κέρδη της βιομηχανίας για το δεύτερο τρίμηνο ήταν μεικτά μέχρι στιγμής.Η American Airlines και United Parcel Service υποβάθμισαν τις προβλέψεις για την κερδοφορία τους για το έτος, στέλνοντας ανησυχητικά μηνύματα σχετικά με την εξασθένηση της ζήτησης. Από την άλλη πλευρά, η General Electric ανακοίνωσε ισχυρά μεγέθη λόγω της ισχυρής ζήτησης για κινητήρες και υπηρεσίες συντήρησης.

Τα αντισταθμιστικά ταμεία πωλούν βιομηχανικές μετοχές από το Μάιο και ο κλάδος ήταν μεταξύ αυτών στις ΗΠΑ με τις περισσότερες καθαρές πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο.

Ενώ ο δείκτης που παρακολουθεί τις μεγάλες βιομηχανικές μετοχές – ο S&P 500 Industrials Index – έχει υποαποδώσει τόσο έναντι του γενικού δείκτη αναφοράς S&P 500 όσο και του τεχνολογικού Nasdaq 100 φέτος, ξεπέρασε κατά πολύ και τους δύο τον περασμένο μήνα. Ο βιομηχανικός δείκτης αυξήθηκε περίπου 3,7% σε σύγκριση με την άνοδο περίπου 0,5% του S&P 500 και την πτώση του Nasdaq 100 περίπου 2,4%. Το ETF Vanguard Industrials, το οποίο σημείωσε καθαρές εκροές περιουσιακών στοιχείων για δύο συνεχείς μήνες Μάιο και Ιούνιο, είναι έτοιμο να παρουσιάσει εισροές για τον Ιούλιο.

Οι επενδυτές στο χώρο περιμένουν τα αποτελέσματα του κολοσσού εξοπλισμού κατασκευών Caterpillar την επόμενη εβδομάδα, δεδομένου ότι θεωρείται καμπανάκι τόσο για τη βιομηχανία γενικότερα, όσο και για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Κίνας.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News