Business & Finance Δευτέρα 29/07/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Με άνοδο άνοιξε η Wall Street – Εταιρικά αποτελέσματα και κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο

Με άνοδο άνοιξε η Wall Street – Εταιρικά αποτελέσματα και κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο

Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα τα αμερικανικά χρηματιστήρια, ενόψει ενός νέου γύρου εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις υπόλοιπες Big Tech στο επίκεντρο, καθώς και των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ο Dow Jones άνοιξε με κέρδη 58 μονάδων ή 0,1%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% και ο Nasdaq  0,3%.

Το sell off της περασμένης εβδομάδας στις τεχνολογικές μετοχές, παρέσυρε προς τα κάτω τους βασικούς δείκτες της αγοράς, αλλά η τόνωση άλλων τομέων όπως οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ενθάρρυνε πολλούς αναλυτές.

Οι επιδόσεις που θα δημοσιευτούν αυτή την εβδομάδα θα δείξουν κατά πόσον οι μετοχές τεχνολογίας μπορούν τώρα να ανακάμψουν. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα β΄τριμήνου η Microsoft, η Meta, η Apple και η Amazon.

Οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο και στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, όμως οι traders θα αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,8%, ενώ ο Nasdaq κατά 2,1%. Απεναντίας, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,8% και ο Russell 2000 μικρής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε κατά 3,5%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News