Business & Finance Δευτέρα 29/07/2024, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Επιφυλακτική άνοδος – Βουτιά για τη Heineken

Ευρωαγορές: Επιφυλακτική άνοδος – Βουτιά για τη Heineken

Ανοδικά κινούνται οι περισσότερες ευρωαγορές στο ξεκίνημα μια εβδομάδας που θα κυριαρχήσουν οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,25%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,32%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,18% και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,66%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,4%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε υψηλότερα την Παρασκευή, καθώς το παγκόσμιο sell-off υποχώρησε και οι επενδυτές αντέδρασαν στην αποκλιμάκωση του δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ που ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις συνεδριάσεις πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Αγγλίας -αργότερα μέσα στην εβδομάδα- προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να ηγείται των κερδών, καθώς η μέτρηση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αύξησε τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων. 

Στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας βρίσκονται επίσης τα κέρδη της Apple Inc, της Amazon.com Inc και της Microsoft Corp. μετά την πτώση των μετοχών που προκλήθηκε από την απογοητευτική έναρξη της περιόδου υποβολής εκθέσεων των τεχνολογικών κολοσσών. 

Στα εταιρικά αποτελέσματα εντός Ευρώπης, η Philips καταγράφει άνοδο 8%, αφότου η ολλανδική εταιρεία κατασκευής ιατροτεχνολογικών προϊόντων ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, ενισχυμένα από τα υψηλότερα κέρδη και την εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσής της.
Αντιθέτως, η Heineken χάνει 6%, αφότου η ολλανδική ζυθοποιία έχασε τις εκτιμήσεις για την αύξηση των λειτουργικών κερδών του εξαμήνου, παρόλο που αύξησε τις προοπτικές κερδών της για ολόκληρο το έτος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News