Business & Finance Παρασκευή 26/07/2024, 20:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση οι αποδόσεις των γερμανικών

Ομόλογα: Στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση οι αποδόσεις των γερμανικών

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα Ιουνίου γνώρισαν το τελευταίο πενθήμερο οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, μετά από μία σειρά οικονομικών στοιχείων που έκαναν τους επενδυτές να αυξήσουν τα στοιχήματά τους για περαιτέρω επιτοκιακές μειώσεις από την ΕΚΤ.  

Τα στοιχεία στις ΗΠΑ για το δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών αντανακλούν την αυξανόμενη εμπιστοσύνη ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα μειώσει τα επιτόκιά της το Σεπτέμβριο. 

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία επιδεινώθηκε απρόσμενα τον Ιούλιο, ενώ στασιμότητα γνώρισε και η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο. 

Η απόδοση του γερμανικού διετούς υποχώρησε 1,5 μονάδες βάσης στο 2,66%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση αποκλιμακώθηκε 11 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου. 

Στη γερμανική 10ετία, το κόστος δανεισμού περιορίστηκε μία μονάδα βάσης στο 2,40%, ενώ στην εβδομάδα αποκλιμακώθηκε έξι μονάδες βάσης. 

Επίσης, το premium που ζήτησαν οι επενδυτές για να τοποθετήσουν σε γαλλικά κρατικά ομόλογα έναντι των γερμανικών περιορίστηκε στις 69 μονάδες βάσης από 71,70 που αυξήθηκε στην αρχή της εβδομάδας, στο υψηλό επίπεδο από τις αρχές του μηνός. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο 3,46%.

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News