Business & Finance Παρασκευή 26/07/2024, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή σε άνοδο, χάρη στα εταιρικά κέρδη

Ευρωπαϊκές μετοχές: Επιστροφή σε άνοδο, χάρη στα εταιρικά κέρδη

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, καθοδηγούμενες από τα εταιρικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου αυτού των πολυτελών ειδών. Οι διεθνείς αγορές παρέμειναν σταθερές μετά τα στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν βελτίωση του πληθωρισμού. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,8%, αφού άγγιξε χαμηλό άνω των δύο μηνών στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση. Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης παρουσίασε οριακά κέρδη 0,5%. 

Η μετοχή της EssilorLuxottica ενισχύθηκε 7,4% αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που είναι γνωστή από τα γυαλιά Ray-Ban, είπε ότι η Meta θέλει να αγοράσει μερίδιο στην εταιρεία. Αντίστοιχα, η Hermes ενισχύθηκε 3,4% αφότου οι πωλήσεις δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Ο δείκτης που παρακολουθεί τα 10 μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των πολυτελών ειδών της Ευρώπης ενισχύθηκε 2,9% στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάρκεια έξι μηνών. 

Ο κλάδος κατασκευών και πρώτων υλών καθοδήγησε τα κέρδη μεταξύ των κορυφαίων κλάδων του STOXX με άνοδο 1,7%, με τη γαλλική Vinci να ενισχύεται 3,5%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ο κλάδος με την χειρότερη επίδοση αυτή την εβδομάδα, ενώ ο κλάδος υγείας παρουσίασε την καλύτερη επίδοση με κέρδη 2,2%. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,65% στις 18.417 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC ενισχύθηκε κατά 1,22% στις 7.517 μονάδες. Στη Βρετανία, τα κέρδη του FTSE έφτασαν το 1,21% στις 8.285 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός MIB κέρδισε 0,12% και στην Ισπανία ο IBEX κατέγραψε κέρδη 0,18%. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News