Business & Finance Παρασκευή 26/07/2024, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Θετικό κλείσιμο σε μία εβδομάδα αναταραχών

Wall Street: Θετικό κλείσιμο σε μία εβδομάδα αναταραχών

Με σημαντικά κέρδη άνοιξαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, στην ολοκλήρωση μιας άστατης εβδομάδας που χαρακτηρίστηκε από το χειρότερο ημερήσιο sell off της τελευταίας διετίας.

Ενόψει της ανακοίνωσης του προτιμώμενου δείκτη πληθωρισμού της Fed, ο Dow Jones άνοιξε με άνοδο 1% και +418 μονάδες, με στήριγμα τα κέρδη της μετοχής της 3M (+13%), που οδεύει προς τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1972. Ο S&P 500 ανέβηκε 0,9% στην έναρξη της συνεδρίασης, όπως και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Η Wall Street εξετάζει τώρα τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Ιουνίου, μια ένδειξη πληθωρισμού που προτιμάται από τους policymakers στις ΗΠΑ. Σε μηνιαία βάση, ο γενικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1% και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως ακριβώς ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στο τέλος μιας εβδομάδας με τεράστιες διακυμάνσεις για τη Wall Street. Ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,3% από τη Δευτέρα, ενώ ο Nasdaq έχει χάσει 2,4%. Ο Dow σημειώνει πτώση περίπου 0,2%. Οι κινήσεις αυτές φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στροφής των επενδυτών προς τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις και τις πιο «κυκλικές» περιοχές της αγοράς. Αφορμή για το sell off της Τετάρτης πάντως αποτέλεσαν τα αποτελέσματα της μητρικής της Google, Alphabet, και της Tesla, που απογοήτευσαν την αγορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

BofA: Φρένο στο τεχνολογικό ράλι λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας

BofA: Αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά παραμένει… αρνητική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News