Business & Finance Παρασκευή 26/07/2024, 11:10
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές – Βαρίδι οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές – Βαρίδι οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς το παγκόσμιο sell-off στις τεχνολογικές μετοχές υποχωρεί και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρή άνοδο 0,28% στις 510 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακή άνοδο 0,01% στις 18.299 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,57% στις 7.437,82 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,75% και ο ιταλικός FTSE MIB μόλις 0,02%. 

Η φυγή από τους τεχνολογικούς κολοσσούς που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μετατράπηκε σε μια ευρύτερη υποχώρηση με αφορμή τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα και στην πιθανότητα η επιβράδυνση των ΗΠΑ να απαιτήσει μια επιθετική στροφή προς τη μείωση των επιτοκίων. Ακόμη και τα στοιχεία για το ΑΕΠ που ξεπέρασαν τις προσδοκίες την Πέμπτη δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις ανησυχίες και οι traders αναμένουν τώρα τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών PCE, το τελευταίο μεγάλο σημείο δεδομένων πριν από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Στα ευρωπαϊκά εταιρικά αποτελέσματα, τα κέρδη της Mercedes-Benz Group AG σημείωσαν κατακόρυφη πτώση 19% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις των επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων της μειώθηκαν απότομα και η ζήτηση στην Κίνα εξασθένησε. Εν τω μεταξύ, η Eni SpA αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους.

Επίσης, η Stellantis κατέγραψε μείωση 48% στα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου λόγω των ασθενέστερων πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν κλείσει χαμηλότερα τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις εν μέσω μιας απότομης πτώσης των τεχνολογικών μετοχών, με τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq Composite της Wall Street να υποχωρεί περισσότερο από 3% αυτή την εβδομάδα. Συνολικά, οι απώλειες του Stoxx έχουν μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο περιφερειακός δείκτης κατέγραψε τη χειρότερη επίδοσή του από τον Οκτώβριο.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News