Business & Finance Πέμπτη 25/07/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίστηκε η πτώση στις big tech – Αντίσταση από τον Dow

Wall Street: Συνεχίστηκε η πτώση στις big tech – Αντίσταση από τον Dow

Mε πτώση έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι S&P 500 και Nasdaq, συνεχίζοντας τις χθεσινές απώλειες, καθώς οι επενδυτές εξακολούθησαν να εγκαταλείπουν κορυφαίες τεχνολογικές μετοχές. Το νέο sell off των τεχνολογικών μετοχών επισκίασε τα οικονομικά στοιχεία που ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη ότι η Fed θα καταφέρει τελικά μία ομαλή προσγείωση. 

Περίπου 300 μετοχές του S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά – όμως τελικά ο δείκτης έκλεισε με πτώση 0,5% στις 5.399,22 μονάδες. Ενώ οι ευαίσθητες στην οικονομία μετοχές, όπως ενέργειας, βιομηχανίας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενισχύθηκαν, ο πλέον ισχυρός κλάδος της τεχνολογίας δέχθηκε εκ νέου πιέσεις. Ο Nasdaq υποχώρησε 0,9% στις 17.181,72 μονάδες. 

Ωστόσο, ο Dow Jones κατάφερε να αντισταθεί στην πτώση σημειώνοντας άνοδο 81,20 μονάδων ή 0,2%, κλείνοντας στις 39.935,07. Στην αρχή της συνεδρίασης, ο δείκτης των blue chip κατέγραφε άνοδο μεγαλύτερη των 500 μονάδων βάσης ή 1,5%.

Ο Russell 2000 για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 1,26%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν τη στροφή σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. 

Οι επενδυτές ρευστοποίησαν μετοχές τεχνολογίας για δεύτερη συνεδρίαση. Η Nvidia κατέγραψε απώλειες 2%, ενώ η Advanced Micro Devices υποχώρησε περισσότερο από 4%. Ο δείκτης VanEck για ημιαγωγούς κατέγραψε απώλειες 2%, ενώ οι μετοχές των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως Meta Platforms και Microsoft, σημείωσαν πτώση 2%. Η Alphabet εμφάνισε απώλειες άνω του 3%. 

Οι επενδυτές βρήκαν κάποιο στήριγμα στα στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου στις ΗΠΑ, που έτρεξε με ρυθμό 2,8%, περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν έναντι 1,4% του πρώτου τριμήνου. 

Οι επενδυτές θεωρούν την πρόσφατη πτώση ως ένδειξη μίας αγοράς υπερτιμημένης και υπεραγορασμένης, που αρχίζει να μετακινείται από τις μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης προς μετοχές μικρότερες κεφαλαιοποίησης και πιο κυκλικούς τομείς. 

Η μετοχή της Ford Motor βούλιαξε 18% στην χειρότερη συνεδρίαση από το 2008 αφότου τα κέρδη δεύτερου τριμήνου αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News