Business & Finance Πέμπτη 25/07/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο «κόκκινο» λόγω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο «κόκκινο» λόγω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Πτωτικά κινήθηκαν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς μια σειρά από απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων της τεχνολογίας και των ειδών πολυτελείας, άσκησαν πιέσεις στην αγορά, ενώ μια στροφή των επενδυτών προς το ασφαλές ενεργητικό ενέτεινε τις απώλειες. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,71% στις 508,64 μονάδες, μαζεύοντας ωστόσο τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες, που έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδό δύο μηνών. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX “έχασε” 0,45% στις 18.303,94 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40υποχώρησε 1,15% στις 7.427,02 μονάδες

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 και ο ιταλικός FTSE MIBσημείωσαν πτώση 0,58% και 2,03% αντίστοιχα.

Εξαίρεση, ο βρετανικός FTSE 100 ο οποίος ήταν ο μόνος που ενισχύθηκε, κατά 0,40% στις 8.196,35 μονάδες. 

Ο κλάδος των μίντια καθοδήγησε τις απώλειες με πτώση 3%, παρασυρόμενος από τη βουτιά 23,5% της Universal Music Group, αφού ο μεγαλύτερος δισκογραφικός όμιλος παγκοσμίως ανακοίνωσε χαμηλότερα των αναμενόμενων έσοδα από streaming και συνδρομές για το δεύτερο τρίμηνο. 

Ο κλάδος τεχνολογίας σημείωσε πτώση 2,8%, με τον ολλανδικό προμηθευτή εξαρτημάτων μικροτσίπ BE Semiconductor Industries να καταγράφει πτώση 14% μετά τα κατώτερα του αναμενομένου κέρδη. Αντίστοιχα, οι μετοχές της STMicroelectronics που είναι εισηγμένες στο Παρίσι βούλιαξαν 13,7% αφού η εταιρεία μικροτσίπ μείωσε για δεύτερη φορά το guidance για τα έσοδα και τα κέρδη του έτους. 

Ο κλάδος αυτοκινήτου υποχώρησε κατά 1,7%, με την Stellantis να καταγράφει πτώση 8,7% μετά την ανακοίνωση χειρότερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο.

Από κοντά και η Nestle που έχασε 5,1% αφού η μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασμένων τροφίμων στον κόσμο μείωσε την προοπτική πωλήσεών της, ενώ η Kering έχασε 7,5% αφού ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας ανέφερε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο και προέβλεψε αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News