Business & Finance Πέμπτη 25/07/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπαθεί να «συνέλθει» από το sell off

Wall Street: Προσπαθεί να «συνέλθει» από το sell off

Να «συνέλθει» από το μεγαλύτερο sell off της τελευταίας διετίας προσπαθεί η Wall Street, με τους δείκτες στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης να είναι αμετάβλητοι.

Τώρα, ο επενδυτικός κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του αφενός στη νέα «φουρνιά» εταιρικών αποτελεσμάτων που αναμένονται μέσα στις ερχόμενες ημέρες, αφετέρου στα νέα οικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Έπειτα από μία τεράστια βουτιά στη Wall Street, μετά τα αποτελέσματα της Alphabet και της Tesla, ο S&P 500 και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq άνοιξαν με οριακή άνοδο, ενώ πτωτικά κινήθηκε ο Dow Jones. Υπενθυμίζεται πως οι δύο εταιρείες έδωσαν μια «γεύση» στους επενδυτές σχετικά με τις επιδόσεις των τεχνολογικών επιχειρήσεων το β’ τρίμηνο.

Σήμερα, βαρίδι αποτέλεσε η μετοχή της Ford, με βουτιά 13%, αφότου ανακοίνωσε τις επιδόσεις β΄τριμήνου, οι οποίες ήταν πολύ χαμηλότερες από το προσδοκώμενο. Πτώση 3% κατέγραψε η Chipotle, παρότι ξεπέρασε τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τα κέρδη και τα έσοδα με μεγαλύτερη κίνηση στα εστιατόριά της. Πτώση 4% σημείωσε η American Airlines, καθώς αναθεώρησε επί τα χείρω το guidance για φέτος.

Οι επενδυτές έχουν αξιολογήσει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας το β’ τρίμηνο, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ανάπτυξη 2,8%, πολύ υψηλότερα από το προσδοκώμενο. 

Οι επενδυτές θεωρούν τις πρόσφατες πτώσεις ως ένδειξη μιας καθυστερημένης διόρθωσης σε μια υπερεκτιμημένη αγορά, η οποία προσπαθεί να αποδεσμευτεί από τις μετοχές των τεχνολογικών υπέρ των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης. Η μετάβαση αυτή γίνεται, διότι οι traders αναμένουν σύντομα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News