Business & Finance Τετάρτη 24/07/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στο κόκκινο μετά τα αποτελέσματα Tesla και Alphabet

Wall Street: Στο κόκκινο μετά τα αποτελέσματα Tesla και Alphabet

Στο κόκκινο άνοιξαν σήμερα οι αμερικανικές αγορές, αντανακλώντας τη δυσαρέσκεια του επενδυτικού κόσμου για τα αποτελέσματα της Alphabet, μητρικής της Google, και της Tesla. 

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κάνει μεγάλη βουτιά, της τάξης του 1,5%, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,9%. Ο Dow Jones υποχωρεί 152 μονάδες ή 0,4%.

Οι μετοχές της Alphabet υποχώρησαν περισσότερο από 4%. Παρότι η εταιρεία  ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, τα διαφημιστικά έσοδα του YouTube έπεσαν περισσότερο από τη μέση εκτίμηση. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 9% λόγω των ασθενέστερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων και της πτώσης των εσόδων της κατά 7% σε ετήσια βάση.

Τα αποτελέσματα αυτά συμπαρέσυραν και τις υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές, με τη Nvidia και τη Meta να χάνουν περισσότερο από 2% εκάστη, ενώ η Microsoft διολίσθησε κατά 1%.

Οι επιδόσεις αυτές είναι η πρώτη «γεύση» που παίρνουν οι επενδυτές για την πορεία των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης το β’ τρίμηνο. Η μικρή ομάδα των Magnificent 7 φέρει στους ώμους της μεγάλο κομμάτι των φετινών κερδών.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει δυναμικά. Τουλάχιστον το 25% των εταιρειών του S&P 500 έχει ανακοινώσει επιδόσεις δευτέρου τριμήνου και περίπου το 80% αυτών ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές σε γενικές γραμμές αναμένουν πια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ενώ επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία για ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας. Πάντως, το ράλι σε μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζεται λόγω της ευαισθησίας τους στη διακύμανση των επιτοκίων δανεισμού. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το πολιτικό τοπίο στην «ομίχλη» και οι αμφιβολίες για την παγκόσμια ανάπτυξη

Πάουελ: Έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη μας για την πορεία του πληθωρισμού

Τζ. Πάουελ: H Fed χρειάζεται περισσότερα θετικά στοιχεία για να μειώσει τα επιτόκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News