Business & Finance Τετάρτη 24/07/2024, 11:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Πτώση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ευρωαγορές: Πτώση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Με πτώση άνοιξαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ το κλίμα επιβαρύνει η μη εντυπωσιακή έναρξη των αποτελεσμάτων από τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600  καταγράφει πτώση 0,7%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,88%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,48%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,49% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 1,04%.

Η Deutsche Bank AG σημείωσε πτώση άνω του 6% μετά την ανακοίνωση των πρώτων τριμηνιαίων ζημιών της εδώ και τέσσερα χρόνια. Η BNP Paribas SA διολίσθησε παρότι κατέγραψε αλματώδη αύξηση των εσόδων από τις συναλλαγές μετοχών στο δεύτερο τρίμηνο, ωθώντας την σε υψηλότερα κέρδη. 

Στον τομέα της κατανάλωσης, η μετοχή της LVMH υποχωρεί καθώς η αύξηση των πωλήσεων επιβραδύνθηκε το τελευταίο τρίμηνο, επειδή οι πλούσιοι αγοραστές περιόρισαν τις δαπάνες για τις ακριβές τσάντες Louis Vuitton και την υψηλή ραπτική Christian Dior. Η Remy Cointreau SA σημειώνει επίσης πτώση, καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους λόγω της μειωμένης ζήτησης. 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται με μεικτά πρόσημα μέχρι στιγμής τον Ιούλιο, με τα αδύναμα κινεζικά οικονομικά στοιχεία και το ξεπούλημα των τεχνολογικών μετοχών να αντισταθμίζουν την αισιοδοξία για τις αναμενόμενες περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων φέτος. Όσον αφορά τα κέρδη, λιγότερο από το ήμισυ του 17% των εταιρειών του MSCI Europe που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, ενώ το 35% δεν τις έχουν ξεπεράσει, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg Intelligence.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News