Business & Finance Τρίτη 23/07/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτικές τάσεις εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις Big Tech

Wall Street: Πτωτικές τάσεις εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις Big Tech

Υποτονομικό παρέμεινε σε γενικές γραμμές το επενδυτικό κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου από τις κορυφαίες τεχνολογικές. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,16% για να κλείσει στις 5.555,74 μονάδες αφού τη Δευτέρα γνώρισε την καλύτερη συνεδρίαση σε διάρκεια μεγαλύτερη του μηνός, ενώ και ο Nasdaq έκλεισε με οριακή πτώση 0,06% στις 17.997,35 μονάδες. Ο Dow Jones απώλεσε 0,14% της αξίας του ή 57,35 μονάδες στις 40.358,09 μονάδες. 

Η Wall Street συνεχίζει να παρακολουθεί τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου με το μητρικό όμιλο της Google, Alphabet και την Tesla να ανακοινώνουν μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. 

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να καθοδηγήσουν την επενδυτική δραστηριότητα τις επόμενες εβδομάδες, όπως επισημαίνουν οι επενδυτές. 

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πήχης των προσδοκιών για τα κέρδη είναι υψηλός για τις Υπέροχες Επτά Τεχνολογικές (Magnificent Seven), οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να αποδείξουν αρκετά όταν θα ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές θα εστιάσουν στις προοπτικές τους συγκριτικά με τις υψηλές αποτιμήσεις τους», αναφέρει ο Άντονι Σαγκλιμπέν της Ameriprise. 

Η UPS ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου τα οποία όμως ήταν κατώτερα των προσδοκιών, οδηγώντας τη μετοχή της σε πτώση 12%, στην χειρότερη συνεδρίαση όλων των εποχών. Η General Motors ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, όμως η μετοχή της υποχώρησε 6,4%, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τα σχέδιά της για τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα. 

Παρά τις παραπάνω απογοητεύσεις, το ξεκίνημα των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων ήταν ιδιαίτερα ισχυρό. Περίπου το 20% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, εκ των οποίων ένα ποσοστό 80% έχουν ξεπερνάσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

 

 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News