Business & Finance Τρίτη 23/07/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μικρή πτώση αποδόσεων – Με το βλέμμα στα στοιχεία στις ΗΠΑ

Ομόλογα: Μικρή πτώση αποδόσεων – Με το βλέμμα στα στοιχεία στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινήθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία για το δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι θα περάσουν κάποιες εβδομάδες έως ότου διαπιστώσουν εάν τελικά η Κάμαλα Χάρις θα μπορέσει να ξεπεράσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις και να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,44%, αφού αυξήθηκε δύο μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

Τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ έδειξαν ότι μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου τον Ιούνιο, στοιχεία τα οποία άσκησαν πτωτικές πιέσεις στο κόστος δανεισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουί ντε Γκίντος, άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανή μία μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας τις νέες προβλέψεις της ΕΚΤ ως τον πιο σημαντικό παράγοντα που θα καθορίσει εάν ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο του 2%.

Το spread μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10ετών αυξήθηκε στις 131 μονάδες βάσης από τις 120 στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Μάλιστα, μετά την κήρυξη πρόωρων εκλογών στη Γαλλία έφθασε έως τις 160 μονάδες βάσης. 

Η απόδοση μεταξύ ιταλικών και γαλλικών κρατικών ομολόγων διαμορφώθηκε στις 55 μονάδες βάσης την προηγούμενη εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε στάσιμη στο 3,42% με το spread να αυξάνεται ελαφρώς στις 100 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία το κόστος δανεισμού κινήθηκε στο 2,83%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ αυξήθηκε στα 169 εκατ. ευρώ. 

 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News