Business & Finance Τρίτη 23/07/2024, 18:00
ΑΓΟΡΕΣ

Έριξε ταχύτητα το Χρηματιστήριο – Κρατήθηκε πάνω από τις 1.480 μονάδες

Έριξε ταχύτητα το Χρηματιστήριο – Κρατήθηκε πάνω από τις 1.480 μονάδες

Με ήπια πτώση, βάζοντας τέλος στο τριήμερο κερδών και το χθεσινό τραπεζικό ράλι, έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών. Το κλίμα ήταν υποτονικό με περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ καταγράφηκε ελεγχόμενη κατοχύρωση κερδών και καθίζηση τζίρου, καθώς όπως φαίνεται οι επενδυτές μπαίνουν σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Ο γενικός δείκτης παρόλα αυτά κρατήθηκε οριακά πάνω από τις 1.480 μονάδες με πτώση 0,15%. Ενδοσυνεδριακά καταγράφηκε υψηλότερη τιμή στις 1.487,54 μονάδες (+0,34%) και κατώτερη τιμή στις 1.479,83 μονάδες (-0,18%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα της τάξης των 72,57 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση της τάξης του 0,30% στις 1.344 μονάδες, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0.28%) στις 3.619,14 μονάδες. Οι μοναδικές μετοχές που ξεχώρισαν ήταν ΔΕΗ (11,7 ευρώ), η Motor Oil (23,7 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (16,03 ευρώ). Μεγαλύτερο βαρίδι για τον δείκτη ήταν η μετοχή της Jumbo (-1,9%) και της Aegean (-1,6%).

Το επενδυτικό περιβάλλον γενικά έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ μετά την απόσυρση του Joe Biden από την προεδρική κούρσα. Επίσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να δημοσιευτεί μια σειρά αποτελεσμάτων β’ τριμήνου μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών. 

Εκτός αυτού εντός ημερών θα κοινοποιηθούν στοιχεία που θα αποτυπώσουν την υγεία της ελληνικής οικονομίας, όπως o δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για τη μεταποίηση και το ΑΕΠ. 

Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Alphabet, μητρικής της Google, και της Tesla. Οι επιδόσεις των δύο εταιρειών που ανήκουν στις λεγόμενες «Magnificent 7» θα δώσουν μια καλή «γεύση» στους επενδυτές για την πορεία των αμερικανικών επιχειρήσεων το δεύτερο τρίμηνο.

Ο S&P 500 ήταν σχεδόν αμετάβλητος στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, όπως και ο Dow Jones, ο οποίος όμως έδειξε ήπιες πτωτικές τάσεις. Μεγαλύτερη πτώση κατέγραφε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καραβίας: H Eurobank επέστρεψε στην επιχειρηματική κανονικότητα

Χατζηδάκης για Τρ. Αττικής: Η μη συμφωνία οδηγεί σε κούρεμα καταθέσεων 1,6 δισ. ευρώ

Τουρισμός: Ποιες χώρες έφεραν τις περισσότερες εισπράξεις το πεντάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News