Business & Finance Τρίτη 23/07/2024, 16:54
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα οι επενδυτές

Wall Street: Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα οι επενδυτές

Σχεδόν αμετάβλητοι είναι οι δείκτες στη Wall Street, με τον επενδυτικό κόσμο να έχει στραμμένο το βλέμμα του προς τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών σήμερα και τις επόμενες ημέρες. 

Ο S&P 500 ήταν σχεδόν αμετάβλητος στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, όπως και ο Dow Jones, ο οποίος όμως έδειξε ήπιες πτωτικές τάσεις. Μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq. 

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, και η Tesla πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Οι επιδόσεις αυτές θα δώσουν μια πρώτη «γεύση» στη Wall Street για το πώς τα πήγαν τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας το β’ τρίμηνο.

Η General Motors δημοσίευσε ήδη αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν άνετα τις προσδοκίες των αναλυτών και έδωσαν ώθηση στη μετοχή με περίπου 5%. Απεναντίας, τα αποτελέσματα της UPS απογοήτευσαν, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει κατά 7%. 

Σημειώνεται πάντως, ότι οι μετοχές τεχνολογίας φαίνεται να έχουν ανακάμψει από το sell off της περασμένης εβδομάδας. Χθες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο τουλάχιστον 1% κάνοντας την καλύτερη συνεδρίαση από τις αρχές Ιουνίου, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο κατά 0,3% και ο Nasdaq 1,6%.

Οι επενδυτές φαίνεται όμως να δείχνουν μια προτίμηση προς τις μετοχές χαμηλής αξίας, όσο προετοιμάζονται για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος η περίοδος ειρήνης και ελεύθερου εμπορίου: Σε γεωπολιτική δίνη οι διεθνείς αγορές

UBS: 3 επενδυτικές κινήσεις για το β΄ εξάμηνο – Οι ευκαιρίες και τα ρίσκα

Evercore: Διψήφιο ράλι στη Wall Street έως το τέλος του 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News