Business & Finance Τρίτη 23/07/2024, 10:46
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Μικρές μεταβολές διαφορετικών κατευθύνσεων καταγράφονται στις ευρωαγορές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν οικονομικά αποτελέσματα από εταιρείες της Ευρώπης.

Ό πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,13% στις 514,09 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,37% στις 18.478,5 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,41% στις 7.593,35 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,37% στις 8.167,76 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει οριακή πτώση 0,03%.

Η μετοχή της SAP, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας λογισμικού, καταγράφει άλμα μετά την ανακοίνωση ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. Ωστόσο, η υποχώρηση των μετοχών των μεταλλευτικών εταιρειών βαρύνει τον γενικό δείκτη καθώς οι τιμές του χαλκού δέχονταν πιέσεις λόγω των ανησυχιών για τια προοπτικές ζήτησης στην Κίνα. 

Οι ευρωαγορές θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι Givaudan, Thales, Alstom, Norsk Hydro, AkzoNobel, Banco de Sabadell, Randstad, Enagas και LVMH, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Παράλληλα, η προσοχή εξακολουθεί να είναι στραμμένη στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Joe Biden από την κούρσα της διαδοχής με την Kamala Harris να έχει εξασφαλίσει την στήριξη της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων των Δημοκρατικών, που ουσιαστικά της έδωσαν το «πράσινο φως» να προχωρήσει προς το χρίσμα.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα νωρίτερα, αφού η Wall Street προσπέρασε την πολιτική αβεβαιότητα και κατέγραψε νέα κέρδη τη Δευτέρα. Οι περισσότερες ασιατικές μετοχές σημείωσαν άνοδο, καθώς οι τεχνολογικοί τίτλοι ανέκαμψαν από την πρόσφατη πτώση, αν και οι κινεζικές αγορές υστέρησαν, καθώς το οικονομικό κλίμα στη χώρα παρουσίασε μικρή βελτίωση. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News