Business & Finance Δευτέρα 22/07/2024, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σταθερές αποδόσεις με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ

Ομόλογα: Σταθερές αποδόσεις με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ

Σταθερές παρέμειναν οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τι σημαίνει η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα για τις χρηματοοικονομικές αγορές και τη νομισματική πολιτική. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε μία μονάδα βάσης στο 2,47%. Μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ του Μπάιντεν και την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, οι αγορές έχουν αρχίσει να προεξοφλούν νίκη του Τραμπ. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η δημοσιονομική πολιτική Τραμπ θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των δαπανών και σε υψηλότερο πληθωρισμό και κατά συνέπεια σε υψηλότερες ομολογιακές αποδόσεις. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 3,75% με πτώση δύο μονάδων βάσης, με το spread έναντι των γερμανικών στις 127 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε σταθερή στο 3,42% με το spread στις 97 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία κινήθηκε στο 2,83%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ περιορίστηκε στα 45 εκατ. ευρώ. 

«Η πραγματικότητα είναι ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν από τώρα έως και τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η αγορά θα παραμείνει ασταθής σε οιαδήποτε είδηση προέρχεται από τις ΗΠΑ, παρότι τα μακροοικονομικά στοιχεία αναμένεται να είναι πιο σημαντικά τους επόμενουςμήνες», αναφέρει η στρατηγική αναλύτρια της Saxo Bank, Αλθέα Σπινόζι. 

Εν τω μεταξύ, οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων του ευρώ αναμένεται να μειωθούν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της UniCredit, Φρανσέσκο Μαρία Ντι Μπέλα, με Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο να προγραμματίζουν εκδόσεις ύψους 18 δισ.ευρώ συγκριτικά με τις αντίστοιχες των 27 δισ.ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News