Business & Finance Δευτέρα 22/07/2024, 16:40
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στη Wall Street – Η αντίδραση των αγορών στην απόσυρση Biden

Κέρδη στη Wall Street – Η αντίδραση των αγορών στην απόσυρση Biden

Θετικά υποδέχονται οι αμερικανικές αγορές την απόσυρση του Joe Biden από την προεδρική κούρσα, αν και μένουν λιγότερο από τέσσερις μήνες μέχρι να στηθούν οι κάλπες στις ΗΠΑ.

O S&P 500 άνοιξε με κέρδη περίπου 0,7%, έπειτα από μια εβδομάδα πτώσης, στην οποία καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες από τον Απρίλιο. Για τη βουτιά της περασμένης εβδομάδας ευθύνονται οι τεχνολογικές μετοχές των μεγάλων εταιρειών, τις οποίες φαίνεται να εγκατέλειψαν οι επενδυτές, προτιμώντας μικρότερα ονόματα. 

Ανοδικά με κερδη 0,3% κινείται και ο Dow Jones και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq (1,1%). Οι traders παρακολουθούν μεταξύ άλλων το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του προέδρου Joe Biden από την προεδρική κούρσα και την υποστήριξη της αντιπροέδρου Kamala Harris. Μετά την προβληματική εμφάνιση του Biden στο debate τον Ιούνιο, πολλοί αναλυτές έβλεπαν αυξανόμενες πιθανότητες νίκης του Donald Trump στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Jay Hatfield, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors, δήλωσε ότι αναμένει μια «υποτονική αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς» στην απόσυρση του Biden από την προεδρική κούρσα, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι εκκλήσεις για την αποχώρησή του γίνονταν όλο και πιο έντονες.

«Το γεγονός ότι ο Biden υποστήριξε την Kamala Harris μειώνει την αβεβαιότητα. Μπορεί να υπάρξει μια μικρή χαλάρωση του Trump trade τη Δευτέρα (σ.σ. οι κινήσεις της αγοράς βάσει των πολιτικών που αναμένεται να εφαρμόσει o Trump σε περίπτωση που αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ), καθώς η αντιπρόεδρος Harris θεωρείται ότι έχει ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει», δήλωσε ο Hatfield.

Τα εταιρικά αποτελέσματα και η πολιτική των κεντρικών τραπεζών θα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εφεξής. Οι traders ποντάρουν σχεδόν 93% στο σενάριο μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν, οι επενδυτές πουλούν μετοχές των Big Tech και στρέφονται υπέρ μετοχών που είναι «ευαίσθητες» στις μεταβολές των επιτοκίων, όπως οι εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης και οι βιομηχανίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν σχεδόν 2% και 3,7% αντίστοιχα, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Απρίλιο. Από την άλλη πλευρά, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,7%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Biden: Αποχωρώ και υποστηρίζω την Kamala για υποψήφια των Δημοκρατικών

Explainer: Ο Biden αποχωρεί  – Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Διεθνείς αντιδράσεις για την αποχώρηση Biden

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News