Business & Finance Δευτέρα 22/07/2024, 11:32
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδος με βαρίδια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδος με βαρίδια

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών με τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν ψύχραιμα την αποχώρηση Biden από την κούρσα διαδοχής στις ΗΠΑ.

Tα βλέµµατα σιγά σιγά στρέφονται στα οικονοµικά αποτελέσµατα των εισηγµένων, καθώς και στις αποκοπές µερισµάτων που συνεχίζονται.

Χωρίς τα µερίσµατα χρήσης 2023 θα διαπραγµατεύονται σήμερα οι ΔΕΗ (0,25 ευρώ), ΕΥΔΑΠ (0,10 ευρώ), Space Hellas (0,16 ευρώ), Ελλάκτωρ (0,50 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου) και Ιατρικό Αθηνών (0,02 ευρώ), την Πέµπτη οι Eurobank (0,09 ευρώ) και Ιντεάλ (0,20 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου) και την Παρασκευή η Alpha Bank (0,026 ευρώ).Την αυλαία των αποτελεσµάτων εξαµήνου ανοίγουν Metlen και «Μοτοδυναµική» την Πέµπτη.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:25 διαμορφώνεται στις 1.470,69 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,44% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,42%.

Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται κατά 0,79% με τη μεγαλύτερη άνοδο να την καταγράφει η Alpha Bank (+1,28%), ενώ ακολουθούν οι ΕΤΕ, Eurobank και Πειραιώς με άνοδο περίπου 0,5%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της Motor Oil και τη Autohellas. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

Οι επενδυτές παγκοσμίως παρακολουθούν στενά το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Biden από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και την υποστήριξη της αντιπροέδρου Kamala Harris ως υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Η κίνηση αυτή ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενη μετά την κακή επίδοση του Biden στο ντιμπέιτ τον Ιούνιο και εν μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν την αυξανόμενη πιθανότητα εκλογικής νίκης του πρώην προέδρου Donald Trump τον Νοέμβριο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές – Βουτιά για τη Ryanair

Πώς βλέπουν οι αγορές την αποχώρηση Biden – Υπό αμφισβήτηση το Trump Trade

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News