Business & Finance Παρασκευή 19/07/2024, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνέχεια στην πτώση – Βουτιά για την CrowdStrike

Wall Street: Συνέχεια στην πτώση – Βουτιά για την CrowdStrike

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street  στο τέλος μιας εβδομάδας που είδε μια αναστροφή της ανοδικής τάσης στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διορθώνει κατά 0,43% στις 40.491 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 χάνει 0,02% στις 5.543 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,06% στις 17.859,59 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, καταγράφηκε μετατόπιση από τον Nasdaq, όπου κυριαρχεί η τεχνολογία, με τον δείκτη να υποχωρεί σχεδόν 3% και τον S&P 500 κατά 1,3%, ενώ ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,7%. 

Το κλίμα παραμένει εύθραυστο, αν και τα σταθερά κέρδη του Netflix βοήθησαν, ενώ η αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ βάρυνε το επενδυτικό κλίμα εν μέσω των αυξανόμενων εκκλήσεων προς τον πρόεδρο Joe Biden να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή.

Η μετοχή του Netflix ενισχυόταν νωρίτερα, αφού ο γίγαντας του streaming ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου εν μέσω εκρηκτικών προσθηκών συνδρομητών, χάρη στο πλούσιο περιεχόμενο και τη συνεχιζόμενη καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. 

Αντιθέτως, η μετοχή της CrowdStrike καταρρέειper;ipoy 10% στον απόηχο του παγκόσμιου blackout που προκλήθηκε από την αποτυχημένη ενημέρωση λογισμικού της εταιρείας κυβερνοασφάλειας, γνωστής για το λογισμικό προστασίας από ιούς.

moneyeview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News