Business & Finance Παρασκευή 19/07/2024, 10:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Πτωτική κίνηση – Τεχνικό πρόβλημα μόνο στο Λονδίνο

Ευρωαγορές: Πτωτική κίνηση  – Τεχνικό πρόβλημα μόνο στο Λονδίνο

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά και της νέας πτώσης που καταγράφηκε χθες στη Wall Street. 

Εν τω μεταξύ, τεχνικές δυσλειτουργίες διέκοψαν τις υπηρεσίες αεροπορικών εταιρειών, τραπεζών, ενώ πρόβλημα παρουσιάστηκε και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αφού η Microsoft Corp. ανέφερε διακοπή σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες της. 

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου επλήγη από το τεχνικό πρόβλημα που επηρέασε την πλατφόρμα του για μετάδοση πληροφοριών στην αγορά, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εμφάνιση της μεταβολής στον δείκτη FTSE100.

«Η υπηρεσία πληροφοριών RNS αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα που οφείλεται σε τρίτο μέρος και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση πληροφοριών», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου. «Οι ομάδες τεχνικής υποστήριξης εργάζονται για να αποκαταστήσουν την υπηρεσία. Άλλες υπηρεσίες του ομίλου, και συγκεκριμένα το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά».

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,81% στις 509 μονάδες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,87%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,73%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,8% και ο ιταλικός FSE MIB διολισθαίνει κατά 0,7%, 

Η εταιρεία διαχείρισης του γερμανικού χρηματιστηρίου ανακοίνωσε ότι το σύστημα συναλλαγών Xetra άρχισε να λειτουργεί κανονικά σήμερα το πρωί, ενώ και ο όμιλος του ελβετικού χρηματιστήριου ανακοίνωσε ότι τα συστήματά του λειτουργούν κανονικά.

Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, η απόφαση της ΕΚΤ ήταν αναμενόμενη, αλλά οι δηλώσεις της Christine Lagarde προσγείωσαν τις προσδοκίες για μια νέα μείωση σύντομα, καθώς η ίδια είπε ότι «όλα είναι ανοιχτά για τον Σεπτέμβριο».

Νωριτερα, πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές με βαρίδι και πάλι τις μετοχές τσιπ λόγω της ανησυχίας ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέους περιορισμούς στις πωλήσεις στην Κίνα. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. υποχώρησαν για τρίτη ημέρα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News