Business & Finance Πέμπτη 18/07/2024, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τεχνολογική ανάκαμψη με φόντο την αγορά εργασίας

Wall Street: Τεχνολογική ανάκαμψη με φόντο την αγορά εργασίας

Ανακάμπτουν σήμερα εκ νέου οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών στη Wall Street, ενώ τα νεότερα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας δείχνουν αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας ενισχύοντας τις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων. 

O βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 41.337,56 μονάδες, σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,44% στις 18.075 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 κινείται 0,43% υψηλότερα στις 5.612 μονάδες.

Οι κατασκευάστριες μικροτσίπ, ωστόσο, παίρνουν ώθηση από τη σταθερή προοπτική της Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές Μαΐου, ενώ και οι συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα. Η αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας -μαζί με την πρόσφατη συγκράτηση του πληθωρισμού- ενισχύει το σενάριο να αρχίσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τη μείωση των επιτοκίων ήδη από τον Σεπτέμβριο.

«Η Fed ζήτησε περισσότερες αποδείξεις για μια οικονομία που ψυχραίνεται και, ως επί το πλείστον, τις πήρε», δήλωσε ο Chris Larkin στην E*Trade από τη Morgan Stanley. «Προσθέστε τις σημερινές εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στον κατάλογο των δεδομένων που είναι φιλικά προς τη μείωση των επιτοκίων. Ο δρόμος προς τον Σεπτέμβριο παραμένει ανοιχτός», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα έχουν σημαντικά περισσότερες πληροφορίες βάσει των οποίων θα αποφασίσουν αν δικαιολογείται άλλη μια μείωση, σύμφωνα με την πρόεδρο Christine Lagarde. Η ΕΚΤ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, τηρώντας στάση αναμονής για τον πληθωρισμό, μετά την πρώτη επιτοκιακή μείωση τον Ιούνιο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η μεγαλύτερη αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας από τον Μάιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News