Business & Finance Πέμπτη 18/07/2024, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα αναμένοντας την ΕΚΤ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιφυλακτικότητα αναμένοντας την ΕΚΤ

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στις ευρωαγορές με στήριγμα από τις μετοχές ενέργειας, ενώ οι επενδυτές στην Ευρωζώνη αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής και παράλληλα συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στις τεχνολογικές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,05% στις 10:11 ώρα Ελλάδας. 

Οι εταιρίες πετρελαίου και αερίου δίνει ώθηση στον γενικό δείκτη με άνοδο 1%, καθώς ο κλάδος ακολούθησε την πορεία των τιμών του αργού.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,11% στις 18.417,6 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο 0,06% στις 7.575,27 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,6% στις 8.239,75 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 σημειώνει άνοδο 0,3% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,13%..

Η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια θα ανακοινωθεί στις 3.15 ώρα Ελλάδος με την κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης να αναμένεται να τα διατηρήσει αμετάβλητα και παράλληλα να δώσει «σήμα» ότι η επόμενη κίνησή της θα είναι η μείωση των επιτοκίων, ακόμη και αν αυτό το guidance είναι πιθανό να είναι ασαφής και να περιέχει επιφυλάξεις.

Οι αγορές διεθνώς έχουν κλυδωνιστεί τις τελευταίες ημέρες με φόντο την πτώση των τεχνολογικών μετοχών και ειδικότερα του κλάδου των τσιπ, καθώς προέκυψαν ανησυχίες για γεωπολιτικές εντάσεις και αναφορές για αυστηρότερους εξαγωγικούς περιορισμούς από τις ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Στάση αναμονής με το βλέμμα στον Σεπτέμβριο

Wall Street: Η χειρότερη συνεδρίαση για τον Nasdaq από 2022 – Nέα ύψη για τον Dow

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News