Business & Finance Τετάρτη 17/07/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Χωρίς κατεύθυνση η αγορά εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Ομόλογα: Χωρίς κατεύθυνση η αγορά εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Σταθερές παρέμειναν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε διάρκεια μηνός, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ που θα μπορούσε να δώσει κάποιες ενδείξεις για το πώς θα κινηθούν τα επιτόκια στην υπόλοιπη διάρκεια του έτους. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς παρέμεινε σταθερή στο 2,42%, αφού στην αρχή της συνεδρίασης άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τριών εβδομάδων. Αυτή την εβδομάδα, οι ομολογιακές αποδόσεις αναμένεται να υποχωρήσουν επτά μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα Ιουνίου. 

Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε οριακά στο 3,72%, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε χαμηλό τριών μηνών, με αποτέλεσμα το premium έναντι των γερμανικών να διευρυνθεί ελαφρώς στις 129 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο 3,39% με το spread στις 99 μονάδες βάσης και με το κόστος δανεισμού στην πενταετία στο 2,80%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν και πάλι αυξημένος στα 221 εκατ. ευρώ. 

Ο πληθωρισμός έχει αποκλιμακωθεί περαιτέρω στην Ευρωζώνη από τη συνεδρίαση του Ιουνίου, όμως οι τιμές στον κλάδο παροχής υπηρεσιών παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες. Ορισμένοι επίσης αξιωματούχοι της ΕΚΤ ενοχλήθηκαν από τη μείωση του Ιουνίου και γι΄αυτό η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να σηματοδοτήσει τι μέλλει γενέσθαι. 

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε δηλώσει στη συνεδρίαση του Ιουνίου ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα γίνει σταδιακά, γι΄αυτό και αναλυτές θεωρούν απίθανη μία κίνηση στην αυριανή συνεδρίαση. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News