Business & Finance Τετάρτη 17/07/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές – Αλμα της Adidas

Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές – Αλμα της Adidas

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται την Τετάρτη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στις προηγούμενες συνεδριάσεις σε αντίθεση με τη διαρκώς ανοδική κίνηση στη Wall Street που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή απόφαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία διατηρήθηκε στο 2% κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών για μικρή αποκλιμάκωση.  

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,25% με τον υποδείκτη των μετοχών τεχνολογίας να υποχωρεί 1,9%. Στους εγχώριους δείκτες, o γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,06%, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 0,08%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,1% και ο ιταλικός FTSE MIB παρουσιάζει οριακή άνοδο 0,03%. 

Η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών ASML σημειώνει πτώση 5,3% αφού οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Οι μετοχές της Adidas ενισχύονται σχεδόν 5%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους 2024, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου προκαταρκτικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι αναμένει πλέον ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα φθάσουν περίπου το 1 δισ. ευρώ (1,09 δισ. δολάρια) στο σύνολο του έτους 2024, από τα 700 εκατ. ευρώ που ανέμενε προηγουμένως. Η Adidas κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 11% το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στη Βρετανία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διατηρήθηκε στο 2% για δεύτερο συνεχή μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αποκλιμάκωση στο 1,9%, ενώ ο δείκτης των υπηρεσιών που απασχολεί ιδιαιτέρως της BoE έμεινε επίσης αμετάβλητος στο 5,7% κόντρα στις προβλέψεις της για επιβράδυνση στο 5,1%.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις τιμές ενέργειας, τροφίμων, αλκοόλ και καπνού, διατηρήθηκε στο 3,5%.

Η μεγαλύτερη πίεση ασκήθηκε από τις τιμές των  εστιατορίων και των ξενοδοχείων καθώς επιτάχυναν στο 6,3% από 5,8% τον Μάιο, ενώ το κόστος ένδυσης και υπόδησης σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κόντρα στις προβλέψεις

Wall Street: Nέο ιστορικό υψηλό για τον Dow – Άλμα άνω του 3% για τον Russell 2000

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News