Business & Finance Τρίτη 16/07/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Nέο ιστορικό υψηλό για τον Dow – Άλμα άνω του 3% για τον Russell 2000

Wall Street: Nέο ιστορικό υψηλό για τον Dow – Άλμα άνω του 3% για τον Russell 2000

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκε ο Dow Jones στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το ράλι της αγοράς διευρύνθηκε πέραν της τεχνολογίας εν μέσω προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 74276 μονάδες ή 1,85%, κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό στις 40.954,48 μονάδες, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Ιούνιο του 2023. Ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 ενισχύθηκε 3,4% καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, ο Russell 2000 έχει ξεπεράσει τον Nasdaq 100 κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,64% κλείνοντας στις 5.667,20 μονάδες, που αποτελεί επίσης ιστορικό υψηλό, το 38ο στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Το ράλι του δείκτη έχει προσθέσει 18 τρισ.δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της Wall Street από τον Οκτώβριο του 2022, όταν είχε αγγίξει ιστορικό χαμηλό. 

Ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,2% στις 18.509,34 μονάδες, καθώς τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας έμειναν πίσω στην κούρσα ανόδου.  

Ο βιομηχανικός κολοσσός Caterpillar έκανε άλμα άνω του 4%, καταγράφοντας τα δεύτερα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των εταιρειών του Dow πίσω από την UnitedHealth. Ο ασφαλιστικός όμιλος ενισχύθηκε 6,5% στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου. 

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος σημείωσε επίσης κέρδη μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των Bank of America και Morgan Stanley. Η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε 5%, ενώ της Morgan Stanley περισσότερο από 1%. 

Η στροφή από τις μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης προς τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και τις λεγόμενες «κυκλικές» μετοχές άρχισε πριν από μία εβδομάδα, όταν ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για το μήνα Ιούνιο παρουσίασαν τη μικρότερη αύξηση σε διάρκεια τριών ετών. Τα στοιχεία θεωρήθηκαν ως ένδειξη ότι ο πληθωρισμός πλησιάζει το στόχο του 2% και ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ προετοιμάζεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων. 

Οι επενδυτές δίδουν μία πιθανότητα 100% στην Fed για μείωση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων CME. Μία μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και στον κλάδο βιομηχανίας. 

Μόνο στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ο δείκτης Russell 2000 ενισχύθηκε περισσότερο από 11%, ενώ ο Dow Jones καταγράφει κέρδη άνω του 4%. Την ίδια περίοδο, ο Nasdaq ενισχύθηκε μόλις 0,4%. 

Το «αγαπημένο παιδί» της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia και ο γίγαντας λογισμικού Microsoft υποχώρησαν περίπου 1% ο καθένας.  

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News