Business & Finance Τρίτη 16/07/2024, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο «κόκκινο» ο STOXX 600 υπό τη «σκιά» των μετάλλων

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο «κόκκινο» ο STOXX 600 υπό τη «σκιά» των μετάλλων

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ο κλάδος εμπορευμάτων ακολούθησε την πτώση των τιμών και τα πολυτελή brands δέχθηκαν πιέσεις μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις της Hugo Boss, την ώρα που οι αγορές προσπαθούν να αποτιμήσουν τις πιθανότητες μίας νίκης Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,3% με τον κλάδο πρώτων υλών να καθοδηγεί τις απώλειες με πτώση 1,7%, ακολουθώντας την πτώση των τιμών βασικών μετάλλων. Η μετοχή της Rio Tinto υποχώρησε 2,3%, από τη στιγμή που ο γίγαντας στον χώρο μετάλλων ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σιδηρομεταλλεύματος ήταν κατώτερες των προσδοκιών. 

Ο δείκτης Eurostoxx 50, με τα “βαριά χαρτιά” της ευρωζώνης, υποχωρεί κατά 0,79%.

Οι μετοχές ενέργειας απώλεσαν 0,9% της αξίας τους εν μέσω της πτώσης 1% των τιμών πετρελαίου. 

Η μετοχή της Hugo Boss σημείωσε πτώση 7,5% αφότου ο γερμανικός όμιλος μόδας αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις και την κερδοφορία του για το έτος, επικαλούμενος την εξασθενημένη καταναλωτική ζήτηση, ειδικά σε Βρετανία και Κίνα. 

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,62%, με τον γαλλικό CAC 40 να καταγράφει απώλειες 0,74% και τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,38%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB πέφτει 0,62%, ενώ απώλειες 0,78% καταγράφει και ο ισπανικός IBEX 35.

   

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News