Business & Finance Τρίτη 16/07/2024, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Για νέο ρεκόρ ο Dow με ώθηση από τα μάκρο

Wall Street: Για νέο ρεκόρ ο Dow με ώθηση από τα μάκρο

Ανοδικά κινείται η Wall Street την Τρίτη επεκτείνοντας τα κέρδη που καταγράφηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση εν μέσω αισιοδοξίας για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων μετά από νέα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,29% ή 518 μονάδες στις 40.730 μονάδες, ενώ τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,18% στις 18.431,5 μονάδες. Ο S&P 500 500 κερδίζει 0,21% στις 5.643 μονάδες.

Οι πωλήσεις λιανικής και υπηρεσιών τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα στα 704,3 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων του Ιουνίου ήταν 2,3% υψηλότερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Η αισιοδοξία αυξάνεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει έναν κύκλο μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. 

Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, δήλωσε χθες ότι οι πρόσφατες μετρήσεις του πληθωρισμού έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη της Fed στη μείωση του πληθωρισμού, αυξάνοντας τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται κοντά στη μείωση των επιτοκίων. 

Οι traders βλέπουν τώρα μια πιθανότητα 89% για επιτοκιακή μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, με μια μικρή πιθανότητα μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το CME Fedwatch.

Εξάλλου, η Wall Street έχει σε μεγάλο βαθμό αποτινάξει κάθε πολιτική αβεβαιότητα που απορρέει από την απόπειρα δολοφονίας του Trump σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σαββατοκύριακο. Ο Trump τη Δευτέρα ορίστηκε επίσημα ως ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρική κούρσα του 2024 και όρισε τον γερουσιαστή του Οχάιο JD Vance ως υποψήφιο αντιπρόεδρο. Οι πιθανότητες νίκης του θεωρούνται ότι αυξάνονται απότομα μετά τους πυροβολισμούς το σαββατοκύριακο, ενώ οι επενδυτές βλέπουν με καλό μάτι τις οικονομικές πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει.

Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο την Τρίτη, με τη μετοχή της Bank of America να σημειώνει άνοδο περίπου 3%, αφού ο δανειστής ανακοίνωσε ότι τα έσοδα και τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες λόγω της αύξησης των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Αντίθετα, η Morgan Stanley και η Charles Schwab υποχωρούν αμφότερες παρά δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις αυξημένες προσδοκίες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η επενδυτική τραπεζική στήριξε και τις Morgan Stanley, BofA

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News