Business & Finance Τρίτη 16/07/2024, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ξανά στο κόκκινο – Βουτιά της Hugo Boss

Ευρωαγορές: Ξανά στο κόκκινο – Βουτιά της Hugo Boss

Οι ευρωπαϊκές άνοιξαν με νέα πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις οικονομικές και πολιτικές συνθήκές τόσο στην Ευρώπη όσο και πέραν του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% με τις μετοχές του κλάδου εξόρυξης να καταγράφουν ισχυρές απώλειες, όπως και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,4%, με τον γαλλικό CAC 40 να καταγράφει απώλειες 0,62% και τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,25%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,6%.

Οι μετοχές του γερμανικού οίκου μόδας Hugo Boss υποχωρούν άνω του 10%, αφού η εταιρεία αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις για το σύνολο του έτους, εν μέσω «επίμονων μακροοικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων». Η μετοχή της Burberry χάνει επίσης 3,3%, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη λόγω της αδύναμης ζήτησης πολυτελών ειδών και τη βουτιά κατά 16%.

Οι παγκόσμιες αγορές χωνεύουν τα νέα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell, στα οποία δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα περιμένει μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει το 2% για να μειώσει τα επιτόκια, καθώς η πολιτική της Fed λειτουργεί με «μεγάλες και μεταβλητές καθυστερήσεις».  

Ο Powell αναφέρθηκε στα τελευταία τρία στοιχεία για τον πληθωρισμό – συμπεριλαμβανομένων αυτών της προηγούμενης εβδομάδας – παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να δώσει κάποιο ξεκάθαρο σήμα για το χρονοδιάγραμμα των επιτοκιακών μειώσεων. 

«Δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε περαιτέρω εμπιστοσύνη στο πρώτο τρίμηνο, όμως τα τρία στοιχεία στο δεύτερο τρίμηνο έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη μας», ανέφερε ο Powell, σε συνέντευξή του στο Οικονομικό Κλαμπ της Ουάσιγκτον. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Σε ρυθμούς Τραμπ η αγορά – Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισε ο Dow

Πάουελ: Έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη μας για την πορεία του πληθωρισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News