Business & Finance Δευτέρα 15/07/2024, 08:36
ΑΓΟΡΕΣ

Πάνω το δολάριο, κάτω τα ομόλογα – Η πρώτη αντίδραση των αγορών στην απόπειρα κατά του Trump

Πάνω το δολάριο, κάτω τα ομόλογα – Η πρώτη αντίδραση των αγορών στην απόπειρα κατά του Trump

Ενισχύεται το δολάριο και υποχωρούν τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματα ότι ο Donald Trump θα κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι όλων των νομισμάτων του G10, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια δείχνουν πτώση στις τιμές των αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Το Bitcoin άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν δύο εβδομάδων. Το πέσο του Μεξικού υποχωρεί.

Οι κινήσεις αυτές στις αγορές αντανακλούν την προοπτική της επιστροφής του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στον Λευκό Οίκο, κάτι που θα φέρει πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική και υψηλότερους δασμούς στις εισαγωγές. Πρόκειται για εξελίξεις που θεωρούνται γενικά υποστηρικτικές για το δολάριο και αρνητικές για τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 «δείχνουν» άνοδο στο άνοιγμα της Wall Street.

«Με τις αγορές να προεξοφλούν μια υψηλότερη πιθανότητα του Trump 2.0, το δολάριο αναμένεται να έχει ευνοϊκό άνεμο, ενώ το μεξικανικό πέσο και το κινεζικό γουάν θα υποφέρουν», λέει στο Bloomberg η Charu Chanana της Saxo Capital Markets. «Τα trades του Trump θα μπορούσαν να μπουν πάλι στο επίκεντρο».

Ασφαλώς, υπάρχουν ακόμα αρκετά περιθώρια για εκπλήξεις, καθώς μένουν σχεδόν τέσσερις μήνες έως τις εκλογές των ΗΠΑ.

Άλλωστε, προηγήθηκε μία σημαντική εβδομάδα στη μάχη της Federal Reserve κατά του πληθωρισμού, με τα οικονομικά στοιχεία να ενισχύουν τα στοιχήματα για δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024. Τόσο ο πρόεδρος Jerome Powell όσο και η πρόεδρος της Fed του San Francisco Mary Daly πρόκειται να μιλήσουν αργότερα σήμερα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μπορεί μία σφαίρα να επηρεάσει τις εκλογές; Οι περιπτώσεις των Trump, Reagan, Roosevelt

Απόπειρα δολοφονίας Trump: Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Οι πρώτες αντιδράσεις από επενδυτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News