Business & Finance Παρασκευή 12/07/2024, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ξανά άνοδος εν μέσω τραπεζών και πληθωρισμού

Wall Street: Ξανά άνοδος εν μέσω τραπεζών και πληθωρισμού

Μέτρια ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, μετά την κατρακύλα της Πέμπτης με αιχμή τη διόρθωση του Nasdaq, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών.

O βιομηχανικός Dow προσθέτει 0,38% στις 39.905,9 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,55% στις 5.615 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,77% στις 18.423,5 μονάδες. 

Η μετοχή της Wells Fargo υποχωρεί άνω του 7% καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν πτώση κάτω από τις προσδοκίες το β’ τρίμηνο. Η JPMorgan χάνει άνω του 2% παρά το γεγονός ότι η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα β’ τριμήνου υψηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street, χάρη σε ένα άλμα στις προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής. Τέλος, και η μετοχή της Citi υποχωρεί παρότι ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη και έσοδα άνω των προβλέψεων.

Την ίδια ώρα, τα στoιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ έδειξαν αύξηση τον Ιούνιο λίγο περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν. Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 0,1%. Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,6% από 2,4% τον προηγούμενο μήνα.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό χονδρικής έρχεται μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρουσίασε την πρώτη μείωση από την έναρξη της πανδημίας και έθεσε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε τροχιά να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, η τεχνολογική διόρθωση που καταγράφηκε την Πέμπτη οφείλεται στη επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης που αναμένεται να οφεληθούν από τις επιτοκιακές μειώσεις της Fed.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός χονδρικής στο 2,6%

Εκτίναξη κερδών για την JP Morgan – Προειδοποίηση Dimon για τα επιτόκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News