Business & Finance Πέμπτη 11/07/2024, 23:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί με “βαρίδια”  Nvidia, Apple και Tesla και αεροπορικές

Ράλι στη μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ τα βαριά χαρτιά της Wall Street και οι αεροπορικές εταιρείες καταγράφουν απώλειες

Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί με “βαρίδια”  Nvidia, Apple και Tesla και αεροπορικές

Ο Nasdaq έκλεισε με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά την Πέμπτη, δεχόμενος πιέσεις από τις απώλειες των Nvidia, Apple και Tesla, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε μικρότερες εταιρείες μετά τα πιο ήπια από το αναμενόμενο στοιχεία για τον πληθωρισμό που τροφοδότησαν τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Ο S&P 500 έχασε επίσης έδαφος μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα τον Ιούνιο και η ετήσια αύξηση ήταν η μικρότερη του τελευταίου έτους, φέρνοντας τη Fed πιο κοντά σε μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Η πτώση της Πέμπτης έβαλε τέλος σε ένα επταήμερο σερί κλεισίματος σε υψηλά ρεκόρ για τον Nasdaq και σε ένα εξαήμερο σερί για τον S&P 500.

Οι επενδυτές βλέπουν πάνω από 90% πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια μέχρι τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, από περίπου 74% την Τετάρτη, σύμφωνα με το Fedwatch της CME Group.

Παρά τις ενδείξεις υποχώρησης του πληθωρισμού, οι πιο ισχυρές εταιρείες της Wall Street έχασαν έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Meta Platforms και Amazon.

Η Tesla σημείωσε πτώση αφού το Bloomberg News μετέδωσε ότι η εταιρεία καθυστερεί την κυκλοφορία του ρομποτικού ταξί κατά περίπου δύο μήνες για τον Οκτώβριο.

Η Apple, επίσης σημείωσε πτώση μετά το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε την Τετάρτη. Η BofA Global Markets αύξησε την τιμή-στόχο για την Apple, λέγοντας ότι αναμένει ισχυρές πωλήσεις iPhone που οδηγούνται εν μέρει από τα νέα χαρακτηριστικά AI.

Καθώς οι υψηλές μετοχές που σχετίζονται με την τεχνολογία υποχώρησαν την Πέμπτη, οι μετοχές μικρότερων εταιρειών σημείωσαν ράλι.

Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000, ο οποίος έχει μείνει σημαντικά πίσω από τον δείκτη αναφοράς το 2024, σημείωσε άλμα σε υψηλό άνω των τριών μηνών, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα βελτιώσουν τις συνθήκες για τις μικρότερες εταιρείες.

“Αυτό που νομίζω ότι οι επενδυτές πιστεύουν τώρα είναι ότι η Fed είναι έτοιμη να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Και έτσι λένε, “Αυτό είναι αρκετά καλό για μένα. Δεν χρειάζεται να περιμένω να το κάνουν στην πραγματικότητα””, δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research.

O S&P 500 έχασε 49,37 μονάδες ή 0,88% και έκλεισε στις 5.584,54 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 364,04 μονάδες ή 1,95% στις 18.283,41 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 32,39 μονάδων ή 0,082%, στις 39.753,75 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 real Estate σημείωσε άνοδο, περιορίζοντας τις ετήσιες απώλειες σε περίπου 1%. Οι δείκτες υπηρεσιών επικοινωνίας και τεχνολογίας πληροφοριών υποχώρησαν απότομα.

Η Delta Air Lines κατέρρευσε μετά την πρόβλεψη χαμηλότερων του αναμενόμενου κερδών στο τρέχον τρίμηνο.

Άλλες μεγάλες μετοχές αεροπορικών εταιρειών σημείωσαν επίσης πτώση, με τον δείκτη των εταιρειών επιβατικών αεροπορικών εταιρειών του S&P 500 να υποχωρεί σε ένα ακόμη σχεδόν 7%.

“Αυτό μπορεί να είναι ένα μέρος όπου οι καταναλωτές πιέζονται από τον πληθωρισμό. Αυτό φαίνεται στη διακριτική χρηματοδότηση σε πράγματα όπως τα αεροπορικά εισιτήρια”, δήλωσε ο Scott Helfstein, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Global X.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή για να ενημερωθούν για την πορεία του πληθωρισμού, μαζί με τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου από τις μεγάλες τράπεζες.

Η Citigroup κατρακύλησε μετά την επιβολή προστίμου ύψους 136 εκατ. δολαρίων από τις αμερικανικές τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Η Conagra Brands επίσης υποχώρησε αφού η εταιρεία παραγωγής συσκευασμένων τροφίμων προέβλεψε ετήσια έσοδα και κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News