Business & Finance Πέμπτη 11/07/2024, 18:50
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Κέρδη με στήριξη από την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Κέρδη με στήριξη από την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές σήμερα, παίρνοντας ώθηση από την αναπάντεχη επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον τριών ετών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,65%. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στήριξαν τα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 1,78%, ενώ οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης υποχώρησαν κατά 0,36%. Μετά από κέρδη που σημείωναν νωρίτερα μέσα στην ημέρα, οι τεχνολογικές διολίσθησαν, κλείνοντας ελαφρώς χαμηλότερα.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 3%, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το αρμόδιο υπουργείο από 3,3% τον Μάιο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός επιταχύνθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 3,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Και οι δύο δείκτες διαμορφώθηκαν μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Οι επενδυτές είχαν στραμμένα τα βλέμματα στον δείκτη, ο οποίος ενδέχεται να δίνει σήμα στην  Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να ετοιμάζεται προς την πρώτη μείωση των επιτοκίων δανεισμού. 

Ο S&P 500 υποχώρησε από τα επίπεδα-ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προς τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και τις μετοχές που σχετίζονται με τη στέγαση.

Στην Ευρώπη, τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4% τον Μάιο, ανακάμπτοντας από τη μηδενική ανάπτυξη του Απριλίου και υπερβαίνοντας την πρόβλεψη για 0,2%.

Μετά την ανακοίνωση και των δύο σχετικών εκθέσεων, η βρετανική λίρα σημείωσε άνοδο 0,7% στο υψηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2023.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στη Βρετανία μετά τη σαρωτική νίκη των Εργατικών στις εκλογές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 3% τον Ιούνιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News