Business & Finance Πέμπτη 11/07/2024, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανόδου με οδηγό της τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανόδου με οδηγό της τράπεζες

Με ήπια κέρδη κινείται σήμερα η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω συγκρατημένης ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή διακοπή του ανοδικού σερί λόγω της αποκοπής μερισμάτων. Την ίδια ώρα, διευρύνονται τα χθεσινά κέρδη στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και στα νεότερα μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη.

O Γενικός Δείκτης στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.447,27 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,20% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 9 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,32%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,72% στις 1.267,34 μονάδες με την Πειραιώς στο +1,10%, τις Eurobank και ΕΤΕ να κερδίζουν περίπου 0,8%, ενώ 

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank, της Πειραιώς και της Εθνικής. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo, του ΟΛΠ και της Autohellas.

Οι επενδυτές διεθνώς έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην έκθεση της Πέμπτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να εδραιώσει τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες. 

Στην εγχώρια αγορά, οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν οι καταλύτες για να οδηγήσουν υψηλότερα το Χ.Α., τη στιγµή που οι ελληνικές µετοχές διαπραγµατεύονται σε πολύ χαµηλές αποτιµήσεις σε σχέση τόσο µε τις ευρωπαϊκές όσο και τις αµερικανικές. Αυτά αναµένεται να βοηθήσουν τον Γενικό Δείκτη στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να επιστρέψει και πάλι στα υψηλά έτους και προ των 1.500 µονάδων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Συνέχεια στα κέρδη με το βλέμμα στα μάκρο

Wall Street: Νέο ράλι για Nasdaq και S&P 500 με οδηγό την Nvidia

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News