Business & Finance Πέμπτη 11/07/2024, 11:04
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Συνέχεια στα κέρδη με το βλέμμα στα μάκρο

Ευρωαγορές: Συνέχεια στα κέρδη με το βλέμμα στα μάκρο

Διευρύνονται τα χθεσινά κέρδη στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αλλά και στα νεότερα μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, χάρη στα κέρδη του κλάδου προσωπικών και οικιακών προϊόντων.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,3%, γαλλικός CAC 40 προσθέτει 0,56% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,25% και ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,12%.

Η έκθεση της Πέμπτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα μπορούσε να εδραιώσει τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες. Οι πρόσφατες οικονομικές ανακοινώσεις δείχνουν ότι τόσο ο πληθωρισμός όσο και η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνονται, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης της περασμένης εβδομάδας ότι η ανεργία τον Ιούνιο αυξήθηκε στο 4,1%. 

Πίσω στην Ευρώπη, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε κατά 0,4% τον Μάιο, ανακάμπτοντας από τη μηδενική ανάπτυξη του Απριλίου και υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για 0,2%.

Η βρετανική λίρα σημείωσε άνοδο 0,1% στο υψηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ διαπραγματεύεται επίσης ελαφρώς υψηλότερα έναντι του ευρώ.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποφασιστική νίκη του Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά στον απόηχο του νέου τεχνολογικού ράλι στη Wall Street,, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell τροφοδότησε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News