Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 23:32
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέο ράλι για Nasdaq και S&P 500 με οδηγό την Nvidia

Wall Street: Νέο ράλι για  Nasdaq και S&P 500 με οδηγό την Nvidia

Ο Nasdaq και ο S&P 500 σημείωσαν ράλι και έκλεισαν σε νέα υψηλά την Τετάρτη, τροφοδοτούμενοι από τα κέρδη της Nvidia και άλλων ισχυρών μετοχών της Wall Street εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό και των αποτελεσμάτων τριμήνου που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Ήταν το έβδομο συνεχόμενο κλείσιμο σε υψηλό ρεκόρ του Nasdaq και το έκτο συνεχόμενο του S&P 500. Ο S&P 500 ξεπέρασε τις 5.600 μονάδες για πρώτη φορά, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell τροφοδότησε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο Powell δήλωσε κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο ότι δεν είναι έτοιμος να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά στο 2%, αν και εξέφρασε “κάποια εμπιστοσύνη γι’ αυτό”.

Ο δείκτης ημιαγωγών της Φιλαδέλφειας εκτινάχθηκε σε υψηλά μετά την ανακοίνωση ισχυρών τριμηνιαίων εσόδων από τον κατασκευαστή συμβολαίων Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

“Η ανακοίνωση της TSMC υποστήριξε την αφήγηση της AI, οπότε αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σήμερα είναι ένα αρκετά σημαντικό σημείο δεδομένων”, δήλωσε ο Thomas Martin, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments στην Ατλάντα.

Η Micron Technology, η Nvidia και η Advanced Micro σημείωσαν άνοδο.

Η Apple σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία σε περίπου 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Καθώς μόνο μια μικρή ομάδα μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης τροφοδοτούν το ράλι της Wall Street φέτος, ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν για ένα πιθανό ξεπούλημα εάν τα κέρδη αυτών των εταιρειών δεν ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες.

Ο S&P 500 κέρδισε 56,93 μονάδες ή 1,02%, για να κλείσει στις 5.633,91 μονάδες, ενώ ο Nasdaq  κέρδισε218,16 μονάδες ή 1,18%, στις 18.647,45 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 429,39 μονάδων ή 1,09%, στις 39.721,36 μονάδες.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Πέμπτη και την έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

Οι προσδοκίες για μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης έως τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν στο 74% από περίπου 70% την Τρίτη και 45% πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με το FedWatch της CME.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, η οποία ξεκινά αυτή την εβδομάδα με τις μεγάλες τράπεζες να υποβάλλουν εκθέσεις την Παρασκευή, θα δοκιμάσει κατά πόσον οι υψηλές πτήσεις των μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης μπορούν να δικαιολογήσουν τις ακριβές αποτιμήσεις και να επεκτείνουν την ισχυρή τους πορεία.

Η Intuit έπεσε μετά την ανακοίνωση του ιδιοκτήτη της TurboTax ότι σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της.

Η Illumina, κατασκευάστρια εταιρεία εξοπλισμού προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδίων, σημείωσε άλμα αφού ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την ιδιωτική Fluent BioSciences.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Τζ. Πάουελ: H Fed χρειάζεται περισσότερα θετικά στοιχεία για να μειώσει τα επιτόκια

Reuters: Η Fed εξετάζει αλλαγές σε κανόνες – Όφελος δισ. δολαρίων για τις μεγάλες τράπεζες

Γουίλσον (Morgan Stanley): Πιθανή μία διόρθωση 10% στις μετοχές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News