Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 19:48
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπια άνοδος για τις ευρωαγορές – Με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ήπια άνοδος για τις ευρωαγορές – Με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν την Τετάρτη μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, στον απόηχο της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία, καθώς οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις ΗΠΑ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε ανοδικά 0,91% και έκλεισε στις 516 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,94%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,66%, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,86%, ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη και ο MIB στο Μιλάνο σημείωσαν άνοδο 1,59% και 1,30% αντίστοιχα. 

Ο νορβηγικός τεχνολογικός όμιλος Kongsberg πρωταγωνίστησε στα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 11%, αφού ανέφερε αύξηση 21% στα λειτουργικά έσοδα.

Παράλληλα, καθώς οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αύριο Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell προειδοποίησε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα «θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση».

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μεικτές την Τετάρτη, ακόμη και όταν οι βασικοί δείκτες αναφοράς της Wall Street αυξήθηκαν

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο μηνιαίος δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ και την Παρασκευή θα ακολουθήσει ο δείκτης τιμών παραγωγού. Και οι δύο δημοσιεύσεις  σε συνάρτηση με το κατά πόσον θα εκπλήξουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω θα αποτελέσουν βασικούς παράγοντες για τις προοπτικές των επιτοκίων.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News