Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 19:07
ΑΓΟΡΕΣ

Κόπασαν οι ανησυχίες για τη Γαλλία – Ημέρα κερδών στις ευρωαγορές

Κόπασαν οι ανησυχίες για τη Γαλλία – Ημέρα κερδών στις ευρωαγορές

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις ΗΠΑ μετά από μια εβδομάδα πολιτικών αναταραχών λόγω των εκλογών σε Γαλλία και Βρετανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε προσωρινά 0,93% υψηλότερα, καθώς σχεδόν όλοι οι επιμέρους τομείς έκλεισαν με κέρδη. Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου ξεχώρισε, σημειώνοντας άνοδο 1,6%, ενώ οι μετοχές των χημικών προϊόντων υποχώρησαν κατά 0,18%.

Ο νορβηγικός τεχνολογικός όμιλος Kongsberg εκτινάχθηκε με άνοδο 11%, αφού ανακοίνωσε αύξηση των λειτουργικών εσόδων κατά 21%.

Χθες, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν κλείσει με πτώση, καθώς οι επενδυτές διερευνούσαν την πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, κατά το οποίο το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει αυτοδυναμία. Το NFP απαιτεί από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση και να επιλέξει έναν από τους υποψηφίους του ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Γαλλίας.

Ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε με άνοδο 0,86%, καθώς οι traders αξιολόγησαν τις επιπτώσεις μιας κυβέρνησης χωρίς αυτοδυναμία και μιας περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News