Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

Νέα μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τον S&P 500 να ενισχύεται για έβδομη συνεχή συνεδρίαση προς νέο ρεκόρ, όπως και ο Nasdaq, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου αναμένεται να δημοσιευθεί την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν αύξηση 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 3,1% σε ετήσια βάση. Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 0,2% σε σχέση με τον μήνα και κατά 3,4% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης τιμών παραγωγού θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.

«Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές ήταν πρόθυμοι να αγνοήσουν ή να απορρίψουν τις πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης των δεικτών οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό», έγραψε την Τετάρτη ο Thierry Wizman, στρατηγικός αναλυτής της Macquarie σε θέματα συναλλάγματος και επιτοκίων παγκοσμίως. «Αντ’ αυτού, οι δείκτες μετοχών έχουν γενικά αυξηθεί χάρη στη νέα ρευστότητα που προήλθε από την παραδοχή ότι η Fed (και άλλες κεντρικές τράπεζες) είτε θα αρχίσουν είτε θα συνεχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια πολιτικής τους φέτος», πρόσθεσε.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 39.283,05 μονάδες, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κερδίζει 0,33% στις 5.595,39 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,6% στις 18.542,59 μονάδες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News