Business & Finance Τετάρτη 10/07/2024, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ηπια άνοδος με την προσοχή στις ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Ηπια άνοδος με την προσοχή στις ΗΠΑ

Με επιφυλακτική άνοδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η προσοχή στρέφεται εκ νέου στη νομισματική πολιτική και της κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ μετά από τις πολιτικές ανησυχίες με επίκεντρο τη Γαλλία.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές στην περιοχή σταθμίζουν την πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, κατά το οποίο το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Το NFP απαιτεί από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση και να επιλέξει έναν από τους υποψηφίους του ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Γαλλίας.

Ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε την Τρίτη με πτώση 1,81%, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τις πιθανές συνέπειες του κατακερματισμένου του κοινοβουλίου και μιας παρατεταμένης περιόδου πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία. Ο δείκτης κινείται σήμερα με οριακές μεταβολές..

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,12% με τις μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής να ενισχύονται κατά 0,6%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,16%, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη στο +0,24%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,16%.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα παρά το γεγονός ότι στη Wall Street σημειώθηκαν νέα ρεκόρ μετά τα ήπια σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τρίτη. Ο Jerome Powell προειδοποίησε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για πολύ καιρό «θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση».

Την Πέμπτη αναμένεται ο μηνιαίος δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει ο δείκτης τιμών παραγωγού. Και οι δύο μετρήσεις θα καθορίσουν την προοπτική των επιτοκίων.

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News