Business & Finance Τρίτη 9/07/2024, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Άνοδος αποδόσεων μετά τις δηλώσεις Πάουελ

Ομόλογα: Άνοδος αποδόσεων μετά τις δηλώσεις Πάουελ

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από το στόχο του 2%, παρότι η εικόνα βελτιώνεται. 

Μιλώντας στην επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας, ο Πάουελ είπε ότι περισσότερα θετικά στοιχεία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα στοιχεία για επιτοκιακές μειώσεις. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,56% συγκριτικά με το 2,53% πριν αρχίσει ο Πάουελ την ομιλία του. 

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, παρασύροντας μαζί τους και τις ευρωπαϊκές. 

Οι αγορές χρήματος δίδουν μία πιθανότητα 76% για μείωση των επιτοκίων 25 μονάδες βάσης το Σεπτέμβριο από την Φέντεραλ Ριζέρβ. Η ΕΚΤ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκιά της στα ίδια επίπεδα. 

Στη Γαλλία, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε οκτώ μονάδες βάσης στο 3,25% με το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών κοντά στις 67 μονάδες βάσης, χαμηλότερα ωστόσο από το υψηλότερο επίπεδο του 2012 στα τέλη Ιουνίου, οπότε είχε φθάσει στις 85 μονάδες βάσης. 

Στην ευρωπεριφέρεια, το κόστος δανεισμού στην ιταλική 10ετία ενισχύθηκε επτά μονάδες βάσης στο 3,96% αφού υποχώρησε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις με το spread μεταξύ ιταλικών και γερμανικών να διευρύνεται στις 140 μονάδες βάσης με άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης. 

Στην ελληνική αγορά δεν έγιναν μεγάλες κινήσεις με την απόδοση του 10ετούς στο 3,60% και του πενταετούς στο 3,13%. 

 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News