Business & Finance Τρίτη 9/07/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μεγάλες απώλειες στο Παρίσι – Τρίτη πτωτική συνεδρίαση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μεγάλες απώλειες στο Παρίσι – Τρίτη πτωτική συνεδρίαση

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση υποχώρησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, υπό το βάρος της εξασθένησης των γαλλικών μετοχών, καθώς συνεχίζεται η πολιτική αβεβαιότητα και με τους αναλυτές να προσπαθούν να αναλύσουν τις δηλώσεις του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος κατέθεσε στο Κογκρέσο. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,9%, στη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση σε διάρκεια μηνός. 

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι υποαπέδωσε με πτώση 1,6% καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τον κίνδυνο από την πολιτική κατάσταση στο Παρίσι μετά τις εκλογές της Κυριακής. «Εξακολουθεί να υπάρχει μία δυσλειτουργική πολιτική κατάσταση όπου το πρώτο κόμμα το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να υποστηρίζει επιθετικές δημόσιες δαπάνες», αναφέρει ο Ρας Μπούλντ, επικεφαλής επενδύσεων της AJ Bell. 

Aπό τις αρχές το έτους έως σήμερα, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύεται 7%, με τους επενδυτές να περιμένουν περαιτέρω επιτοκιακές μειώσεις από την ΕΚΤ, παρότι η εξασθένηση των γαλλικών μετοχών συγκρατεί τα όποια κέρδη. 

Η προσοχή τώρα είναι στραμμένη στα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή σε Γερμανία και στις ΗΠΑ την Πέμπτη προκειμένου να δώσουν περαιτέρω κατεύθυνση στη νομισματική πολιτική. 

Στους υπόλοιπους εγχώριους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,44% στις 18.391 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,2% στις 8.209 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός MIB χάνει 0,35% και ο IBEX στην Ισπανία υποχωρεί κατά 0,73%.

 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News